Värmepumpar Malmö

Vi hjälper dig att hålla värmen inomhus

Hur stor värmepump behöver jag?

Att svara på hur stor värmepump man behöver är en fråga som kräver att man tar ett flertal olika faktorer i beaktande. Dels så beror det på hur stor din bostad är, dels på var i landet du befinner dig och dels på vilken typ av värmepump du väljer. Enklaste vägen för att få svar snabbt är givetvis att kontakta oss; firma som säljer och installerar värmepumpar. Vi hjälper dig att räkna fram ditt energibehov och ger sedan förslag på passande modeller.

Men för att du ska kunna vara lite bättre förberedd inför mötet föreslår vi att du tar reda på följande.

Hur stor är den bostadsyta som ska värmas upp? Det är inte nödvändigt att räkna med förrådsutrymmen som står stängda såsom klädkammare, skafferi och liknande. Men var heller inte för snål i beräkningen. Det är viktigt att du für en värmepump med tillräckligt hög kapacitet.

Om du redan vet att det finns goda förutsättningar för att lägga jordvärmeslingor eller borra för bergvärme är det givetvis värdefull information. Sen får man göra en avvägning huruvida det är ett bättre alternativ än att satsa på en luftvärmepump. Den som ska sälja pumpen till dig kan ta fram en kostnadsberäkning där du kan se hur många år det tar för bergvärme att löna sig jämfört med luftvärme så att du själv kan bestämma om du vill lägga ut en större summa nu eller hellre betalar lite mer i längden för din uppvärmning.

kusten vid Malmö Öresundsbron

Komplettera gärna värmesystemet om du bor i en blåsig och regnig region

Du som bor i trakterna kring Malmö kanske inte behöver tänka på kyla på samma vis som någon som bor i fjälltrakterna, men om man råkar bo i en extra blåsig och regnig region kan det ändå vara bra att komplettera sitt värmesystem för de dagar då temperaturen kryper ner långt under det vanliga.

Ett förslag kan vara att skaffa en vedkamin som eldas vid behov. Det ger en mysig känsla och om du ser till att sätta din luftvärmepump i närheten av utloppet från kaminen så kan du använda dig av överskottsvärmen för att få en bättre effekt hos din värmepump.

 

 Låt oss installera en värmepump – vägen till en behaglig inomhustemperatur!6 Feb 2018